A Centrál Kommunál Kft.
Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztésének megvalósítása
GINOP-1.2.8-20-2020-01357

  • a kedvezményezett neve: Centrál Kommunál Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: A Centrál Kommunál Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztésének megvalósítása
  • a szerződött támogatás összege: 7 027 083 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 70%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

CÉLUNK EGY ÚJ SZOLGÁLTATÁS BEVEZETÉSE, EZZEL MUNKAVÁLLALÓINK MEGTARTÁSÁNAK STABILIZÁLÁSA VALÓSUL MEG: Magyarországon elsőként végzünk speciális berendezésekkel belső csatornabélelést úgy, hogy nem kell kiásni az érintett csatornaszakaszt, nem kell utat bontani, nyomvonalat felásni! A pályázat keretein belül az alábbi eszközbeszerzések valósultak meg és egy db szoftver beszerzését tervezzük az alábbiak szerint:

– 1 db QuickView airHD zoomkamera berendezés 9,0m rudazattal:  Az eszköz kiválóan ötvözi a régi időkből jól ismert csatornatükör könnyű használhatóságából, egyszerű kezelhetőségéből származó előnyeit a legújabb digitális technológiákkal. A kameraoptika 30x optikai és 12x digitális zommal rendelkezik, 150-1200 mm közötti átmérőtartományban akár 70-80 m távolságról is képes tűéles képet adni a csatorna belső állapotáról. Az eszköz egy rendkívül egyszerű és gyors betekintést tesz lehetővé a szennyvízcsatornákba, vagy egyéb csővezetékekbe, tartályokba, a vizsgálat során a fontosabb állapotjellemzők egyszerűen és gyorsan megállapíthatóak, de kiváló kiegészítő eszköze lehet akár a csatornatisztító autónak, hisz segítségével könnyedén ellenőrizhető a tisztítás hatásfoka.

– 1 db Flexibilis pakker 20-30 x 1m beszerzése: Régi szennyvíz, csapadékcsatornák bontás nélküli béleléses technológia javítására szolgál. Megszüntethető hogy a szennyvíz kiszivárogjon a talajba. Rövidszakaszos bélelésre szolgál 200-300 mm átmérőjű csatornákhoz.

– 1 db Flexibilis pakker 30-40 x 1m beszerzése: Régi szennyvíz, csapadékcsatornák bontás nélküli béleléses technológia javítására szolgál. Megszüntethető hogy a szennyvíz kiszivárogjon a talajba. Rövidszakaszos bélelésre szolgál 300-400 mm átmérőjű csatornákhoz.

– 1 db Flexibilis pakker 45-60 x 1m beszerzése: Régi szennyvíz, csapadékcsatornák bontás nélküli béleléses technológia javítására szolgál. Megszüntethető hogy a szennyvíz kiszivárogjon a talajba. Rövidszakaszos bélelésre szolgál 450-600 mm átmérőjű csatornákhoz.

  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.17.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01357

Közlemény

Lezárult a „Négykerékhajtású elektromos jármű villamos hálózatának és
teljesítményelektronikáinak prototípus-fejlesztése” című projekt

2019/08/31

A Centrál Kommunál Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban Centrál Kommunál Kft.) pályázatot nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (a továbbiakban: GINOP) keretén belül. A „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” megnevezésű GINOP-2.1.7-15-2016- 01372 azonosító számú támogatási kérelemről 2017. 12.21 -én született támogatási döntés értelmében a Magyar Kormány 101,03 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte a támogatási kérelmet. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének, 166,78 millió forintnak a 60.58 % -a.

A projekt megvalósítója a Centrál Kommunál Kft. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a 101,03 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a megvalósítás helyszíne 4031 Debrecen Csillagvirág utca 10.

A fejlesztés fő célkitűzése egy olyan elektromos jármű hajtásrendszerének(4wd) a kifejlesztése, mely teljes egészében saját,egyedi kialakítású elektronikákat tartalmaz.

Összefoglalva a projekt egy újszerű, az eddig ismertektől eltérő és merőben unikális elektromos hajtásrendszert és annak vezérlésének kialakítását tűzte ki célul. A  rendszer lényege, hogy  utólagosan integrálható már meglévő rendszerekbe is.  Olyan  egyedi megoldást fejlesztettünk a gépjármű építők és használók számára, ami rendkívül leegyszerűsíti a villamos hálózat megépítését/javítását és karbantartását is egyben. Az általunk fejlesztett rendszerrel kompromisszumok nélküli gépjármű használatot kínálunk a fejlett elektromotor-vezérléssel, mely mindössze egyetlen dobozban helyezkedik el.

A projekt 2018.03.01-én indult.
A projekt 2019.08.31-el zárult.