Csatornahálózatok belső vizsgálata

A szennyvízelvezető csatornahálózatok belső felületének legáltalánosabban elterjedt vizsgálatra szolgáló módszere a kamerás csatornavizsgálat. A csatornakamerázás alkalmával részletesen feltárható a csatorna állapota. Egy speciális program segítségével a számítógépen, digitális fotókkal ellátott kameravizsgálati jegyzőkönyvet készítünk.

A jegyzőkönyv tartalmazza az elkészített fotókat a pontos bekötési helyekkel, ábrákkal, a lejtésdiagramot, hibajelentéseket, pontos távolsági adatokat, az észlelt hibák osztályozását. A csatornakamerázás alkalmával ellenőrizhetők az illegális bekötések, valamint feltárhatók az esetleges törések, dugulások okai is.
Az elkészített anyagokat DVD-re archiváljuk.

csatornakameraA csatorna kamerázás az MSZ EN 13508-02 szabvány szerinti csatorna diagnosztikai berendezéssel történik.

A Kamerás csatornavizsgálatot
160 mm-től – 1200 mm csőátmérőig tudjuk elvégezni!

Cégünk  vállalja a házi csatornabekötések vizsgálatát is.

Ma már a technika lehetővé teszi, hogy a csatornákat belülről is vizsgálni lehessen, ezáltal pontos képet kapunk vezetékünk műszaki állapotáról, ami segít megjósolni, milyen hosszú is lesz a csatornánk élettartama. A legkorszerűbb kamerás csatornavizsgáló rendszerrel bontás nélkül (50 mm átmérő fölött) képesek vagyunk megállapítani a műszaki hiba okát. A vizsgálatokról videofelvételt és állapotvizsgálati jelentést készítünk. A kamerához kapcsolt EU-szabvány feldolgozó és archiváló rendszer lehetővé teszi egy korszerű és költséghatékony rekonstrukciótervezési és végrehajtási rendszer működtetését.

A jegyzőkönyv tartalmazza az elkészített fotókat, a pontos bekötési helyekkel, ábrákkal, a lejtésdiagramot, hibajelentéseket, pontos távolsági adatokat, az észlelt hibák osztályozását. A csatornakamerázás alkalmával ellenőrizhetők az illegális bekötések, valamint feltárhatók az esetleges törések, dugulások okai.
Az elkészített anyagokat DVD-re archiváljuk.

A kamerás vizsgálat előnyei:

• a legkisebb keresztmetszetű szelvények vizsgálatára is képes
• a hibahelyek pontos behatárolása
• a hibák szakszerű és objektív megállapítása
• szabvány szerinti hibaparaméterezés
• a csatorna állapota az EU-normák szerint, összehasonlításra alkalmas módon rögzíthető
• ütemezhető és költséghatékony rekonstrukciótervezés.

A kamerás vizsgálatok nem utolsó sorban alkalmasak lehetnek az esetlegesen vitatható kivitelezési hibák meghatározására a csatornahálózatokkal összefüggésben, valamint a visszatérő dugulások okának megállapítására. Továbbá a kamerás vizsgálat alkalmas lehet a dugulás elhárítása utáni ellenőrzésre is, ami kizárhatja a későbbi reklamáció jogosságát azzal összefüggésben, hogy miért dugult el újra a csatorna egy hét múlva. A felvételen jól látható, hogy a vezeték tiszta és átjárható, így  nincs mit reklamálni, hiszen az újbóli dugulás oka csak a nem rendeltetésszerű használatból eredhet.

KÉRJ MOST INGYENES AJÁNLATOT!
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Az űrlap elküldése után munkatársunk felveszi Veled a kapcsolatot a megadott
elérhetőségen és tájékoztat a részletekről és az árakról!

    Név*

    Email cím*

    Telefonszám

    Az ajánlatkérés részletei

    *A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!